4.децембар Дан војних ветерана

Четврта година за редом, прославља се Дан војних ветеран који је установљен 2014.год., захваљујући иницијативи председника Милорада Петковића, који је поднео у име Удружења пензионисаних подофицира из Ниша.

Наравно, у почетку није било разумевања за овакав вид признања људима који су свој животни век посветили Војсци и држави Србији.

Позната је упорност предлагача који не одустаје лако од својих идеја, ако је сам убеђен у исправност дела за који се бори.

Нормално, очекивану помоћ и подршка је стигла од МО и челног човека УТСВ МО пуковника Слађана Ристића, који је на прави начин препознао важност овог питања.

Поводом овог питања председник УППС ГО Ниш Милорад Петковић  тражио је и добио подршку и од тадашњег председника Републике Србије Томислава Николића, који је и потписа одлуку да Дан војних ветерана буде 4.децембар, дан када је потписано примирје између Отоманске империје са једне стране и Краљевине Србије, Црне Горе, Бугарске и Грчке са друге стране а по окончању првог балканског рата.

По питању војних ветерана има још много нерешених проблема и биће их све дотле, гок се Законом не реше сва статусна питања из ове области.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И ове године, овом свечаном дану присуствовала је и наша делегација у саставу:

Милорад Петковић председник УППС ГО Ниш и Сашко Јовановић подпредседник УППС ГО Ниш, као и подпредседник УО УППС Бранислав Јефтић.