Касарна аеродрома Ниш добија нови назив

На иницијативу Милорада Петковића председника УППС ГО Ниш, кију је поднео у име Удружења, уз упорну  шестогодишњу борбу, коначно је исправљена историјска неправда према првом српском пилоту нареднику Михајлу Петровићу.

Уз помоћ и разумевање  Министарства Одбране и Генерштаба Војске Србије, донета је коначна одлука о преименовању касарне аеродрома Ниш, а будући назив је аеродром „Наредник“ пилот Михајло Петровић.

Уз захвалност надлежнима, остаје трајни задатак за све нас да се иницијатива до краја спроведе у дело и употпуни  изградњом спменика на истом аеродрому, у историјском смислу веома заслужном човеку који је ембрион развоја српске авијатике од стварања до данашњег дана. Ову непобитну чињеницу, ниједа здрав разум неможе да оспори. И у том смислу, тражимо да се укључи и град Ниш, који овим чином добија немерљиву историјску вредност и самим тим обогаћује културно историјско наслеђе, по чему је град Ниш препознатљив у светским размерама. Позивамо челнике града да око изградње споменика дају конкретан допринос и помоћ, како материјалну тако и све друге врсте помоћи како би се до краја и у потпуности реализовала ова иницијатива.

У прилог томе представљамо Вам идејно решење споменика.