Лице и наличје смишљене преваре војних пензионера!

Саопштење УО УППС

Окупили су издајице и подрепаше, који су зарад личне користи и чувања фотеља, високих функција, као и очувања привилегија које имају, спремни да продају интерес свих војних пензионера. Многи од њих, и у ратним временима, предавали су читаве јединице непријатељима, против којих смо се борили,

Па зашто неби  “своје колеге пензионере” ? Историја не познаје случај издаје од стране подофицира и нижих официра.

Није добро што се Министар Одбране господин Гашић састаје само са пензионисаним генералима и адмиралима, јер све то наводи на сумњу да се од стране горе наведених (бар од стране појединаца) очекује класичан вид издаје интереса, за које се већ пуних 8 (осам) година боримо. Часне генерале и адмирале (верујемо да су они већина у клубу) позивамо да не прихвате ништа, што је противно одлукама Уставног суда, да не допусте да се и даље над војним пензионерима врши најгрубљи вид дискриминације. Оно што важи за 1 500.000 пензионера Србије, мора важити и за војне, који су од 01.01.2008. године у саставу РФ ПиО!

У том смислу, не пристајемо да Влада и ресорна министарсва, износе предлоге решења, која умањују стечена права војних пензионера.Због тога, ако било ко од актера на заказаном састанку 09.11.2015.године у Дому Војске Србије у Београду у име војних пензионера потпише било какав акт, којим се умањују права у вези корекција пензија за 11,06% сматраћемо да је такав акт неважећи, јер ником не дајемо право да у име војних пензионера потписује штетне договоре са било којом институцијом.

Такви појединци биће утужени од стране свих оних,  који не прихватају да нам овакве издајице кроје капу. Највећи кривац, после Шутановца и директора ФСОВО пук. Милојка Миловановића, је председник ГлО УВПС Љубомир Драгањац са његовим полтронима који су управо од њега делегирани у Управни Одбор ФСОВО и који су донели одлуку крајем 2007 године, да нас то право не припада. Они су и главни кривци што се данас са државом Србијом тужимо.

                                                                                              Управни Одбор УППС

Постави коментар

Морате бити пријављени да би сте поставили коментар.