Министар Гашић на годишњој скупштини градске организације Удружења пензионисаних подофицира у Нишу

15.05.2015  Извор:  Информативна служба Министарства одбране Републике Србије

podoficiri 6_1Министар одбране Братислав Гашић присутвовао је данас годишњој скупштини градске организације Удружења пензионисаних подофицира Србије Ниш у Нишу.

Том приликом, министар Гашић рекао је да удружења подофицира, официра и резервних војних старешина имају велики значај зато што њихова искуства могу да значајно унапреде оперативне и функционалне способности Војске Србије. Он је истакао и да ће ускоро у Београду бити формирано седиште свих тих удружења.

Гашић сматра да би најбоље било објединити рад удружења, а затечено их је око 250, како би искуства њихових чланова унапредила оперативне и функционалне способности Војске.

– Разумем јед официра и подофицира када је повећање пензија од 11,6 одсто у питању, али podoficiri 3_1знате и сами да је фонд СОВО 2008. године пребачен у Фонд за социјално и инвалидско осигурање и да тај проблем није решаван. У Влади Србије се слажемо да треба побољшати пензије и са тим циљем је формирана радна група у којој је носилац министар Вујовић, рекао је министар Гашић додавши да мора да се нађе решење проблема које ће бити прихватљиво за све.

Министар Гашић је прихватио иницијативу Главног одбора Удружења пензионисаних подофицира Србије Ниш да се подигне споменик првом српском пилоту нареднику Михајлу Петровићу. Он је искористио прилику и да захвали припадницима Војног оркестра Ниш који су репрезонтавали Србију на Маршу мира у Кијеву.

Председник Главног одбора Удружења пензионисаних подофицира Србије Ниш Милорад Петковић је захвалио министру што је присуствовао годишњој скупштини и подсетио да удружење већ девет година води борбу за стечена права пензионисаних подфицира.