Наставак сарадње са Друштвом Српско – Руског пријатељства „НАИСУС“

Поводом једног од највећих Руских црквених празника Масленица , и почетка Ускршњег поста, у народу познате као Покладе, организована је дана 18.02.2018.године величанствена манифестација у препуној сали Дома Војске у Нишу. Овој манифестацији присуствовао је велики број Нишлија, (преко 1300) а такође и преставници Руске амбасаде и челници града Ниша.

Главни организатори ове манифестације су Друштво Српско – Руског пријатељства и Руских сународника „НАИСУС “ и Удружење пензионисаних подофицира Градски Одбор Ниш. Манифестација има за циљ да развија и унапреди  сарадњу Српског и Руског народа који су и онако братски повезани по вери и историјској прошлости. Договор између ова два Удружења је да ова манифестација постане традиционална.

Велику захвалност за овакву успешну манифестацију дугујемо Команди КОВ на челу са генерал-потуковником Милосавом Симовићем, амбасади Русије у Београду, челницима града Ниша као и свим учесницима програма који су дали велики допринос овако високом успеху манифестације о којој говоримо. Исто тако морамо истаћи и велики допринос водитељима програма госпођи Љубов и господину Вељи Петковићу.