Одржана годишња скупштина САБОР-а 19.03.2017.год

На позив Савеза Бораачких Организација Републике Србије у недељу 19.03.2017.год., на годишњој скупштини САБОР-а, одржаној у Сава Центру у Београду, присуствовала је и делегација УППС ГО Ниш.

УППС ГО Ниш представљали су Сашко Јовановић,потпредседник УППС ГО Ниш и Светомир Ускоковић, подпреседник УППС.

Председавајући САБОР-а , господин Дејан Марјановић, изнео је кратку анализу рада у протеклом периоду, са апострофом на РВИ и породице палих бораца.

Подпредседник Владе Републике Србије др.Небојша Стефановић у свом говору, дао је акценат на системском решавању проблема које муче ову популацију у Р.Србији, кроз доношење закона до краја 2017.године.

Наиме по први пут у решавању нагомиланих проблема бораца, укључила се и Држава како би помогла и спасила од заборава оне људе који су дали за ову земљу нешто највредније што су имали, а то је живот.

Међутим остаје горак окус у устима за оне људе који су учествовали у свим борбеним дејствима на простору СФРЈ а касније и СРЈ, који  су на сву срећу остали без тежих телесних оштећења, који нису сврстани у ни у једну категорију коју Држава Србија сагледава.

Наиме ови људи су невидљиви за систем као и за све борачке организације мени из неразумљивих разлога, јер актуелна законска уређења регулишу децидно ову област, а у стварности је нешто друго.

Преносимо изјаву ресорног министра Александра Вулина са ове свечаности.