Одржано информисање 12.09.2017. у организацији УППС ГО Ниш

У уторак 12.09.2017.године, у организацији УППС ГО Ниш, са почетком у 10.00 часова, у великој сали Дома Војске Србије у Нишу, одржано је информисање војно пензионерске популације без обзира на чин и положај који су имали у активној служби.

УППС ГО Ниш, на челу са председником Милорадом петковићем, већ 12 година бори се са својим колегама, за остваривање права која им по Закону припадају, за која не само ова власт, већ и све предходне, немају слуха ни воље да их решавају.

Због тога, користе сва законом, дозвољена средства уз медијску подршку, и преко њих позивају Извршну власт да поштује Устав и Закон и не врше дискриминацију у остваривању по закону стечених права ове категорије пензионера.

 Судску власт и судије, позивамо искључиво да одлуке доносе по закону,праву и правди а не по политичким ставовима.

Ово Удружење већ годинама уназад, брине о својим члановима и инфоермише их на веома квалитетан начин о њиховим правима из области материјалне, стамбене и здравствене проблематике.

Изјавом за медије пре почетка информисања, председник УППС ГО Ниш детаљно је упознао ширу јавност са којим проблемима се суочава ова категорија пензионера, а на самом информисању и све присутне пензионере.

Квалитету ниформисања допринело је и присуство адвоката Србобрана Стефановића, који је детаљно одговарао на постављена питања о свим правним проблемима у вези потраживања војних пензионера.

Информисању УППС ГО Ниш, присуствовао је и потпредседник УО УППС из Београда,  господин Бранислав Јефтић.