Остварена иницијатива Милорада Петковића и УППС ГО Ниш за промену имена војног аеродрома у Нишу у аеродром „Наредник – пилот Михајло Петровић“

На иницијативу Милорада Петковића председника УППС ГО Ниш, коју је поднео у име Удружења, уз упорну шестогодишњу борбу, коначно је исправљена историјска неправда према првом српском пилоту нареднику Михајлу Петровићу.

Гостовање Милорада Петковића, председника УППС ГО Ниш, на ТВ Белами. Повод је усвојена иницијатива за промену имена аеродрома Ниш. Ново име је „Наредник пилот Михајло Петровић“.

На крају овог разговора Милорад Петковић је обавестио све категорије војних пензионера, о планираном информисању дана 10. октобра 2018.године у великој сали у Дому Војске Србије у Нишу. Почетак информисања је у 11.00 часова и за ту прилику је тражио и добио одобрење од Министра Одбране, да за ову прилику дођу релевантни и стручни људи из састава МО, из Управе за традицију стандард и ветеране, о стамбеној проблематици, из Управе за војно здравство о испољеним проблемима из надлежности ове Управе и ФСОВО из области које су везане решавање проблема корисника војних пензија.

У том смислу од присутних очекујемо да спреме и формулишу прецизна питања како би добили адекватне одговоре од надлежних и стручних људи.