Тек да се зна!

Тек да се зна,ко је најзаслужнији о установљењу дана Војних Ветерана.

Да је у име Удружења пензионисаних подофицира Србије ГО Ниш, иницијативу о установљењу дана Војних ветерана, поднео председник Милорад Петковић.

Захваљујући тадашњем министру одбране господину Гашићу, помоћнику министра одбране за људске ресурсе господину Милошу Јанковићу и Управи за традицију стандард и ветеране , иницијатива је прихваћена и први пут у историји Српске војске, Војни ветерани су добили свој празник 4.децембар као дан Војних ветерана.

Председник Републике Србије господин Томислав Николић потписао је одлуку која је објављена у свл. бр.21 од 27.јула 2015.године.

Много је покушаја било да се присвоје „заслуге“ о установљењу овог дана,али истина је једна и непобитна коју можете прочитати испод овог текста.

Дан Војних ветерана ове године се прослављао по други пут и на изузетан начин, захваљујући генералштабу Војске Србије и министарству одбране републике Србије.

Значи, успех и заслуге за овај чин установљења, искључиво припадају УППС ГО Ниш на челу са председником Милорадом Петковићем.

  Иницијативу можете презети и погледати овде